Coverband uit Hoogstraten haalt 2,25 miljoen views op YouTube

De Kempense coverband 27 On The Road is een absolute hit op YouTube. Ze hebben meer dan 25.000 abonnees en 2,25 miljoen views op hun covers. Hun laatste cover "Better" van de bekende DJ Khalid werd zelfs door de dj zelf gedeeld. Een straffe prestatie!

Elke twee weken een nieuwe cover

Lennert Kools (25), Mats Palinckx (21), Wout Goos (20) en Vincent Verleije (21) vormen samen 27 On The Road. "Ons concept is dat we elke twee weken een cover op YouTube posten met verschillende artiesten", vertelt Verleije. "Wij nodigen elke keer nieuwe zangers en zangeressen uit om nieuwe mensen te leren kennen. Op die manier kunnen we telkens op een creatieve, verfrissende manier met muziek omgaan." "Better" wordt gezongen door Sarah-Lynn Clerckx. De video werd opgenomen op het kot van Vincent in Leuven.

De power van YouTube

De laatste cover van de groep, het nummer "Better" van de bekende DJ Khalid, werd door hem gedeeld naar zijn volgers. "Ongelofelijk", reageert Vincent Verleije van 27 On The Road. "We wisten wel dat YouTube heel veel power heeft. Maar dat het zo ver zou komen dat zelfs de oorspronkelijke artiest onze cover deelt op zijn eigen platform, hadden we nooit gedacht."

Internationale belangstelling

De mensen die de covers van 27 On The Road bekijken, zijn lang niet alleen inwoners van de Kempen. "Op YouTube zijn wij verrassend veel bekeken door een internationaal publiek. Heel veel buitenlanders zoals Brazilianen en Indonesiërs volgen ons op social media en reageren op ons YouTube-kanaal."

Bekijk de video hieronder

Meest gelezen