Burgemeester Oostrozebeke stapt uit politiek

Burgemeester Karl De Clerck (CD&V) van Oostrozebeke stopt met politiek. De burgemeester haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen vorige maand een pak minder voorkeurstemmen. Hij wil zijn opvolger zo veel mogelijk ruimte geven.


De inwoners van Oostrozebeke krijgen vanaf januari een nieuwe burgemeester. De huidige burgemeester, Karl De Clerck, stapt uit de politiek.

De Clerck scoorde niet al te best bij de gemeenteraadsverkiezingen vorige maand. Hij haalde nog maar de helft van het aantal voorkeurstemmen in vergelijking met 2012 en werd vlot voorbijgestoken door de lijstduwer van zijn partij: Luc Derudder. Het was hij zelf die voorstelde dat Derudder dan maar burgemeester moet worden. De Clerck kreeg het aanbod om eerste schepen te zijn, maar wil zijn opvolger niet de indruk geven dat hij op zijn vingers kijkt.

Meest gelezen