Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

"Echte" Super Mario is overleden

In de VS is Mario Segale overleden. Hij is de man naar wie Nintendo de iconische spelletjesheld Super Mario noemde, al vond hij dat zelf maar niks. Segale was 84.

"Mario A. Segale uit Tukwila in de staat Washington is op 27 oktober 2018 gestorven, omringd door zijn familie." Zo luidt een overlijdensbericht dat eind vorige maand online kwam en wereldwijd wordt opgepikt.

Dat heeft alles te maken met het feit dat Segale (onbedoeld) zijn voornaam leende aan Super Mario, de iconische spelletjesheld van Nintendo.

Als vastgoedontwikkelaar verhuurde hij in de jaren 80 een loods aan Nintendo Amerika waar Minoru Arakawa de leiding had. Hij besloot dat het figuurtje dat tot dan toe de naam Jumpman droeg Super Mario zou heten, naar Segale.

Hoewel Super Mario tot een van de meest succesvolle producten van Nintendo zou uitgroeien, laat het overlijdensbericht van Segale uitschijnen dat hij niet echt opgezet was met de naamkeuze. "Hij wou liever bekendstaan voor de verwezenlijkingen in zijn leven", staat te lezen.

Segale laat zijn vrouw Donna na met wie hij 62 jaar was getrouwd, zijn 4 kinderen en zijn 9 kleinkinderen. Hij was 84.

Meest gelezen