Videospeler inladen...

1 op de 3 bioscoopgangers kiest in herfstvakantie voor Vlaamse film

Deze herfstvakantie kiest 1 op de 3 bioscoopbezoekers in Vlaanderen voor een Vlaamse film. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Vooral "Niet schieten", "Girl" en "Sinterklaas en de wakkere nachten" doen het goed.

De Bende van Nijvel-prent "Niet schieten" en "Sinterklaas en de wakkere nachten", beide geregisseerd door Stijn Coninx, en Lukas Dhonts speelfilmdebuut "Girl" zetten elk individueel sterke scores neer. Tijdens de afgelopen week prijkten de drie titels zelfs in de top-vijf van de meest bezochte films. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

"Veel heeft te maken met het gevarieerde aanbod, waardoor onderlinge concurrentie hier zo goed als onbestaande is", zegt directeur-intendant van het VAF Erwin Provoost. ""Sinterklaas en de wakkere nachten" richt zich op gezinnen met kinderen, "Niet schieten" trekt een zeer brede publieksgroep aan, van jong tot oud, terwijl "Girl" uitgegroeid is tot een doorgroeititel die zowel een arthouse als mainstream bioscooppubliek weet te verleiden."

Het succes van deze najaarsreleases volgt op de bezoekresultaten die Vlaamse films als "Patser" en "F.C. De Kampioenen 3: Forever" eerder dit jaar optekenden. Voor het einde van dit jaar komt daar ook nog onder andere "De collega's 2.0" van Jan Verheyen bij. Die film gaat op 12 december in première.

VIDEO: bekijk hieronder het verslag van "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen