2017 Invision

Weduwe klaagt arts van overleden zanger Chris Cornell (Soundgarden) aan

De weduwe van Chris Cornell, de zanger van de Amerikaanse rockgroep Soundgarden die vorig jaar overleed, klaagt zijn arts aan omdat die hem te ondoordacht en te veel medicijnen voorgeschreven zou hebben. Die zouden ertoe geleid hebben dat Cornell uit het leven gestapt is.

Chris Cornell (52) werd op 18 mei 2017 dood teruggevonden in een hotelkamer in de stad Detroit. Hij was uit het leven gestapt. In zijn lichaam werden sporen van heel wat verschillende medicijnen gevonden, maar volgens de gerechtsdokter waren die niet de doodsoorzaak. Zijn familie stelde die conclusie toen al in vraag.

Vicky Cornell, zijn weduwe, heeft nu bij de rechtbank in Los Angeles een klacht ingediend tegen Robert Koblin, de arts van Chris Cornell. Koblin zou de zanger "onachtzaam en herhaaldelijk gevaarlijke substanties hebben voorgeschreven die gedachten beïnvloeden." "De medicatie tastte zijn cognitief vermogen aan, vertroebelde zijn beoordelingsvermogen en leidde tot gevaarlijk impulsief gedrag dat hij niet onder controle kon houden", zo staat in het gerechtsdocument.

De aanklacht focust vooral op de grote hoeveelheden lorazepam (gebruikt bij angst- en slaapstoornissen) die tussen september 2015 en mei 2017 voorgeschreven zijn, 940 dosissen van het middel Ativan meer bepaald. Koblin zou Cornell niet fysiek onderzocht hebben voor hij de medicatie voorschreef.

De arts zelf heeft nog niet gereageerd op de klacht, volgens zijn advocaat is Koblin een "competente en consciëntieuze arts die een uitstekende arts-patiëntrelatie onderhield met Cornell en leden van zijn familie. De voorgeschreven dosissen pasten binnen de standaard."

Chris Cornell was samen met Eddie Vedder (Pearl Jam) en Kurt Cobain (Nirvana) een belangrijke voortrekker in het grungegenre. Hij verwierf faam met Soundgarden en supergroep Audioslave.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Meest gelezen