ib vogt

Grootste zonnepark van Nederland in fusiehaven North Sea Port

North Sea Port, de fusiehaven van Gent en Vlissingen, heeft het zonnepark Scaldia officieel geopend. Het park, met ruim 140.000 zonnepanelen, op het grondgebied van de gemeenten Borsele en Vlissingen in Zeeland, is het grootste zonnepark van Nederland.

Het zonnepark van 38 hectare zal 30 jaar lang op jaarbasis gemiddeld 51.000 Megawattuur (MWh) aan groene stroom leveren. Dat komt overeen met het energieverbruik van 14.000 gezinnen.  Na tweeëneenhalf jaar van voorbereidingen, werd het park gebouwd in een half jaar tijd door het Duitse bedrijf ib vogt. Het gaat om een investering van zo'n 41 miljoen euro. Het zonnepark werd gebouwd naast windturbines en onder een hoogspanningslijn in de Sloehaven, op het grondgebied van de gemeenten Borsele en Vlissingen in Zeeland.

Meest gelezen