Ieper whatsappt met inwoners

Inwoners van Ieper kunnen zich nu inschrijven om Whatsapp-berichtjes te ontvangen van de stad. Zo wil Ieper geïnteresseerden op de hoogte houden van het nieuws in de stad. Ieper is een van de eerste steden in onze provincie die de app als communicatiemiddel gebruikt. 

Ieper gaat haar inwoners op de hoogte houden van het nieuws in de stad met berichtjes via Whatsapp. Dat is een populaire berichtenservice voor smartphones. Om de berichtjes te ontvangen moet je Whatsapp downloaden en je nummer doorgeven aan het account van de stad. Daarna krijg je wekelijks één berichtje met de drie belangrijkste nieuwtjes. Als er iets heel belangrijks gebeurt, zal er een afzonderlijk bericht verstuurd worden.

Snel en rechtstreeks

"We merken dat steeds meer mensen Whatsapp gebruiken om gewoon met vrienden of familie te communiceren. Dat is een heel rechtstreekse manier om met mensen in contact te komen. Daarom dachten we om het nieuws uit stad rechtstreeks te communiceren naar de Ieperlingen. Nieuws over evenementen, openingsuren die veranderen of het gemeentehuis dat tijdelijk gesloten is: alles kan", zegt Katelijne Vanbeselaere van de communicatiedienst in Ieper. 

Meest gelezen