"Ik werd voorgesteld alsof ik niets anders was dan alleen maar knap"

Het was een 5-tal jaren geleden even een kleine rage op het internet: de "Ridiculously Photogenic Guy", wat dan een foto van een goed ogende man opleverde waarbij de vrouwelijke surfer even kon wegdromen uit de dagdagelijkse realiteit. Zo was Cam McDaniel eind oktober, begin november 2013 alom aanwezig, nadat onder meer jogger Zeddie Watkins Little, worstelaar Clark Gracie en de dakloze drugsverslaafde Rafael Nunez hem dat voorgedaan hadden. En zo kreeg ook american footballspeler McDaniel zijn '15 minutes of fame'.

Het was volgende foto van de toen 22-jarige McDaniel die exact 5 jaar geleden plots viraal ging, "de haren perfect in de war na het verliezen van zijn helm, zijn blik op oneindig, afgewerkt met zo’n zelfgenoegzaam lachje, en dat allemaal terwijl een tegenstander hem tegen de grond wil gooien":

McDaniel reageerde toen als volgt in het praatprogramma Today Show: "Voor zover ik weet, gaat het om een echte foto. Zonder fotoshop. Ik kreeg hem na de wedstrijd te zien en, eerlijk, ik vond hem iets grappigs hebben. Tussen de spelers wordt er nu wat afgelachen met die foto." McDaniels speelde toen voor het team 'Notre Dame Fighting Irish'.

McDaniel: "Ik herinner me dat ik plots boodschappen, via sms of via sociale media, kreeg van mensen uit Australië, uit Groot-Brittannië. Terwijl ik zoiets had van: "Menen jullie dat nu echt?" Ik ben er zeker van dat ze daar zelfs niet naar american football kijken." (Sportwebsite SB Nation, oktober 2017)

"Ook kreeg ik massaal veel vriendschapsverzoeken op sociale media. En mijn moeder belde me op: "NBC News wil je spreken! ABC News wil je spreken!" Maar eigenlijk wilde ik niet het nieuws halen als die goed ogende atleet. En dat was zeker niet de reden waarom ik in sportprogramma’s wilde verschijnen. In overleg met mijn team heb ik dan toegezegd om één tv-interview te doen, namelijk met de 'Today Show'."

"Maar veel tijd om iets te zeggen kreeg ik daar niet. Ook niet om te reageren op hetgeen er gezegd werd door de presentatrices, namelijk dat ik er als een fotomodel uitzag, dat ik sexy was, dat ik een zwoele blik had. Ik werd er voorgesteld alsof ik niets anders was dan alleen maar knap. Dat vond ik helemaal niet leuk. Want zo ben ik helemaal niet. Ik was wel wat meer dan de seksueel geïnspireerde opmerkingen die op die foto volgden."

"Ik wilde hen ook een emotionele kant van me laten zien, een gesprek met hen voeren, maar dat zat er niet in. Ach, ook al was dat interview lang niet wat ik ervan verwacht had, het blijft een plezante ervaring."

"Wat zijn immers de kansen dat zoiets met je gebeurt? Ronduit 'crazy' toch? Maar op het eind van de dag ben ik gewoon die jongen wiens helm afgestoten werd en van wie op het juiste moment een foto genomen werd."

Op sportief vlak tekende hij in 2017 voor het Canadese team 'Toronto Argonauts'. Op persoonlijk vlak huwde McDaniel in mei 2014 met Stephanie Sterrett. Over haar zei hij in april 2015 op sportzender ESPN: "Ze heeft zoveel energie. Ronduit geweldig is ze. Ze is mijn persoonlijke cheerleader. Fenomenaal. Ik kan niet wachten tot ze een moeder is. En ik een vader. Dat gaat pas plezant zijn." Intussen hebben ze 2 kinderen. 

Meest gelezen