Krijgen de verkiezingen een staartje in Halen?

De verkiezingen van 14 oktober lijken in Halen nog na te zinderen. De CD&V wil dat de voorkeursstemmen uit één stembureau worden herteld en wil daarom een klacht indienen.

De gemeente- en provincieraadverkiezingen liggen al even achter ons. In Halen lijken die verkiezingen nog niet helemaal van de baan. Volgens de CD&V zouden de voorkeurstemmen uit één stembureau niet zijn meegeteld in de officiële resultaten. De partij wil daarom een klacht indienen bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen.

Schepenambten

Aan de zetelverdeling zal een hertelling niets veranderen. Met 13 van de 21 zetels heeft de CD&V in Halen een ruime meerderheid. Wel kan zo’n hertelling de rangorde van de kandidaten wijzigen en dat heeft dan weer invloed op de verdeling van de schepenambten.

Lummen

Eerder gebeurde in Lummen hetzelfde. Daar diende de CD&V een klacht in omdat volgens de partij de voorkeursstemmen van één stembureau niet opgenomen waren in het resultaat.

 

Meest gelezen