Nederlandse politie pakt lingeriedief op met de hulp van een 'lok-bh'

Nadat 3 maanden geleden een jonge vrouw uit de Nederlandse gemeente Hengelo gemerkt had dat een deel van haar ondergoed, dat ze ’s nacht buiten opgehangen had, verdwenen was en ze daarvoor ook nog eens bloemen toegestuurd had gekregen, besliste de buurtpolitie om camera’s aan de woning van de vrouw te hangen. De dader dook vervolgens opnieuw op, zij het met een bedekt gezicht. Maar wijkagent Thomas Hamhuis had nog een beter idee.

"Hamhuis kwam met het idee om een bh met een zender erin te maken, die niet uit de toon valt met het ondergoed van het slachtoffer", aldus een politiewoordvoerder op RTL Nieuws, "Afgelopen weekend hing de vrouw die lok-bh aan de waslijn. Twee nachten gebeurde niets, maar in nacht van maandag op dinsdag zag de meldkamer dat de zender bewoog. Om half drie 's nachts werd een man aanhouden met lingerie in zijn fietstassen, inclusief de lok-bh."

Bij de man werd niet alleen de lingerie van de vrouw uit Hengelo aangetroffen, maar ook ondergoed dat niet van haar was. Daarom hoopt de politie nu ook dat andere slachtoffers zich kenbaar zullen maken. De verdachte -"Een bekende van de politie, maar niet van zedenfeiten"- is inmiddels wel weer op vrije voeten.

De politiewoordvoerder besloot alvast met: "Diefstal van lingerie komt vaker voor, maar dit middel was niet eerder ingezet."

Meest gelezen