© BSIP / Reporters

Negen gevallen van schurft in MIVB-depot in Haren

In het MIVB-depot in Haren zijn eind oktober negen gevallen van schurft ontdekt. Dat meldt de MIVB. Volgens de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij zijn, in overleg met de vakbonden, de nodige gezondheidsmaatregelen genomen en is er weinig tot geen gevaar voor de reizigers.

Schurft is een huidaandoening die gekenmerkt wordt door hevige jeuk en soms kleine blaasjes op het lichaam. In het depot van de MIVB in Haren zijn nu negen gevallen vastgesteld. Op 27 en 28 oktober werd het hele depot ontsmet, net als alle bussen die er komen, een operatie die herhaald zal worden binnen 15 dagen en over een maand.

"Als de bussen geparkeerd worden, worden de deuren opengelaten want de mijten die de ziekte overdragen, overleven niet bij temperaturen die onder de 20 graden Celsius zakken", zegt MIVB-woordvoerder Guy Sablon. "Technici hebben wegwerphandschoenen en overalls gekregen en er is gevraagd hun kleren te wassen bij 60 graden of ze drie dagen in een zak te steken met een mijtdodend middel."

"Om besmet te raken is een langdurig contact nodig. De werknemers die denken schurftsymptomen te hebben, raadplegen best een arts. Ook de familieleden van de mensen die besmet zijn, moeten behandeld worden."

Meest gelezen