Video player inladen...

Onderhoudswerken op E40 bij Gent in laatste fase: veel hinder verwacht 

Op de snelwegen rond Gent wordt zware verkeershinder verwacht, doordat de onderhoudswerken aan de verkeerswisselaar in Zwijnaarde de laatste fase ingaan. Drie van de vier aansluitingslussen zijn dicht. En op de E40 zullen in beide richtingen maar 2 versmalde rijstroken open zijn. 

Door de werkzaamheden moet er namelijk heel wat omgereden worden.

Wie vanuit Brussel de E17 op wil, zal omgeleid worden. Wie de omgekeerde beweging wil maken, via de E40 vanuit Gent richting Brussel, ondergaat hetzelfde lot.

Alle verkeer richting kust zal via doorsteken door de middenberm naar de andere rijrichting geleid worden. Daar zijn twee versmalde rijstroken in elke richting. In beide richtingen zijn op de E40 ook slechts twee rijstroken open.

(lees verder onder de kaart)

Hajo Beeckman, verkeersexpert van de VRT,  vreest tijdens de spitsuren voor files op zowat alle hoofdwegen (de R4, de E17 en de E40) maar ook op de kleinere wegen ten zuiden van Gent. "Tijdens voorgaande fasen van de werkzaamheden op de E40 werd al duidelijk dat de omleidingen al dat verkeer tijdens de spits niet aankunnen", aldus Beeckman. Hij raadt dan ook aan om de spits zoveel mogelijk te mijden of om voor de fiets of het openbaar vervoer te kiezen.

De werken duren voort tot maandag 12 november.

Meest gelezen