Jonas Hamers / ImageGlobe

Rukwinden en regen houden hardrijders niet tegen

De politie van de zone AMOW (Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel) heeft de afgelopen dagen snelheidscontroles gehouden. Op heel wat plaatsen werd te snel gereden en dat zelfs tijdens felle regenbuien met stevige rukwinden. In totaal zijn 20 rijbewijzen ingetrokken.

124 in zone 50

Bij een eerste controle op de Steenweg in Mazenzele reden 106 van de 303 gecontroleerde voertuigen te snel binnen de bebouwde kom. De hoogste snelheid was 102 kilometer per uur. Later op de avond duwden de chauffeurs hun pedaal nog dieper in. Op de Brusselsesteenweg reden zelfs 2 op de 3 chauffeurs te snel, in totaal kregen 147 van de 218 gecontroleerde voertuigen een boete. De hoogste snelheid was er zelfs 124 kilometer per uur waar je normaal maar 50 kilometer per uur mag rijden. Opmerkelijk is dat die overtredingen allemaal gebeurden op een moment met felle regenbuien en rukwinden.

Ook op de Pontbeek  en op de Brusselsesteenweg in Zellik reden meer dan de helft van de bestuurders te snel. Daar werd een bestuurder geflitst aan 118 kilometer per uur op een plaats waar je maar 70 kilometer per uur mag rijden. En ook op de Windberg in Wemmel zat de wind voor sommige bestuurders duidelijk mee. Ook daar werd een bestuurder betrapt die twee keer sneller reed dan de toegelaten snelheid van 50 kilometer per uur.

Meest gelezen