Spontane staking bij Bpost in Genk

Vannacht is een spontane staking uitgebroken bij de werknemers van Bpost in Genk. Het personeel klaagt al een hele tijd over een te hoge werkdruk. Door die staking is er vandaag geen postbedeling in Genk.

Te weinig personeel

Het personeel van Bpost in Genk heeft het werk afgelopen nacht spontaan neergelegd. “In het kantoor van Genk heerst, net zoals in heel wat kantoren over het hele land, onrust,” zegt Cindy Mertens van de Christelijke vakbond. “Door een tekort aan personeel ligt de werkdruk veel te hoog. Het personeel moet langer werken, maar kunnen net door dat tekort die overuren niet opnemen. Dat geldt ook voor het opnemen van verlofdagen.”

Vandaag zal er in Genk helemaal geen postbedeling meer zijn: geen brieven, geen pakjes en geen kranten.

Nationale staking

Volgende week is er vijf werkdagen lang een nationale staking bij Bpost. “Vanaf woensdag 7 november zal telkens een deel van Bpost staken,” zegt Cindy Mertens. “De postbedeling zal vanaf dan erg verstoord zijn.” Het personeel zal het werk neerleggen uit protest tegen de besparingen die de top van Bpost wil doorvoeren. 

Meest gelezen