Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Britse bedrijfsleiders willen nieuw referendum over brexit

Meer dan 70 Britse bedrijfsleiders roepen de regering in een brief in de Sunday Times op om een nieuw referendum te organiseren over de brexit.  Zij argumenteren dat het referendum uit 2016 geen uitsluitsel gaf over de praktische uitvoering van de brexit die de regering voor ogen heeft.

"De zakenwereld was beloofd dat in het geval het land de EU zou verlaten, de handel met Europa soepel zou blijven verlopen en er zekerheid zou zijn over de toekomstige relaties die nodig zijn voor langetermijninvesteringen", schrijven de zakenlui.

"Ondanks de beste inspanningen van de premier, maken de voorstellen die de regering en de Europese Commissie bespreken die belofte niet waar, zelfs ver van. De onzekerheid van de voorbije twee jaar heeft al tot een inzinking van de investeringen geleid."

"We hebben nu de keuze tussen een onzekere of een destructieve harde brexit.  Aangezien die twee keuzes niet voorkwamen in het referendum van 2016, geloven wij dat de ultieme keuze terug naar het publiek moet gaan met een nieuwe stemming", besluit de brief.

De laatste weken is er van verschillende zijden op aangedrongen om een nieuw referendum over de brexit te organiseren, maar de Britse premier May heeft laten verstaan dat daar geen sprake van kan zijn.

Meest gelezen