Videospeler inladen...

Drie doden en vijf gewonden bij schietpartij in yogastudio in Florida

In de Amerikaanse staat Florida heeft een man twee mensen doodgeschoten en drie andere verwond toen hij een yogalokaal binnendrong. Het schietincident gebeurde in Tallahassee, de hoofdstad van Florida. De schutter is ook om het leven gekomen. Wat zijn motief was, is nog onduidelijk.

Het incident gebeurde gisteravond, rond 17.30 uur lokale tijd. Toen de politie bij het yogalokaal aankwamen, troffen ze er verschillende slachtoffers aan: drie doden, onder wie de schutter zelf, en vier zwaargewonden. De schutter was de 40-jarige Scott Paul Beierle uit Tallahassee. De dodelijke slachtoffers zijn twee vrouwen: een 61-jarige arts en een studente van 21.

De gewonden die de schietpartij hebben overleefd, werden naar een lokaal ziekenhuis gebracht. Zes slachtoffers hadden schotwonden, één slachtoffer was geslagen met het pistool van de schutter. Twee van de gewonden verkeren nu in een stabiele toestand. Drie anderen werden intussen uit het ziekenhuis ontslagen.

Onderzoek

Alles wijst erop dat de dader alleen handelde en dat het gevaar geweken is. Over de motieven van de dader is nog niets geweten. De politie van Tallahassee meldt op Facebook dat ze 40 getuigen hebben gehoord.

De yogastudio in Tallahassee, waar de schietpartij plaatsvond, is een zogenoemde hot yoga-studio. Daar wordt bij hoge temperaturen aan yoga gedaan. Op het moment van de schietpartij waren er tien deelnemers een een yoga-instructeur aanwezig. Die laatste bleef ongedeerd.

Meest gelezen