BELGA/WARNAND

Opnieuw minder nieuwe wagens ingeschreven in oktober

In oktober zijn er 36.894 nieuwe voertuigen ingeschreven, een daling van 15,19 procent in vergelijking met september 2017. De daling is minder sterk dan in september, toen nog een derde minder nieuwe wagens was ingeschreven. Dat meldt automobielfederatie Febiac.

Reden voor de daling is nog steeds WLTP, de sinds 1 september in voege getreden nieuwe homologatiemethode om brandstofverbruik en emissies van een auto te bepalen. De nieuwe homologatiemethode leidde tot promoties op modellen met de oude methode. "Deze anticipatie van de markt laat zich nu nog voelen", aldus Febiac en de FOD Mobiliteit en Vervoer in een persbericht.

De eerste tien maanden van dit jaar zijn wel 2,9 procent meer nieuwe voertuigen ingeschreven (492.616 eenheden).

Meest gelezen