Videospeler inladen...

Twitter verwijdert 10.000 nepaccounts die afraden om te stemmen bij "midterms"

De microblogsite Twitter heeft zowat tienduizend valse accounts verwijderd die kiezers in de Verenigde Staten ontmoedigden om te gaan stemmen bij de tussentijdse verkiezingen. De accounts verstuurden geautomatiseerde berichten. Het leek alsof de berichten van de Democraten kwamen.

"We hebben een heleboel accounts verwijderd van waaruit geprobeerd werd om desinformatie op een geautomatiseerde manier te verspreiden. Dat is een overtreding van onze richtlijnen", zei een woordvoerder van Twitter.

De microblogsite werd door de Democratic Congressional Campaign Committee (DCCC) geattendeerd op de accounts. De DCCC werd gevormd na de verkiezingscampagne van Hillary Clinton in 2016.

De accounts werden eind september en begin oktober offline gehaald. Volgens Twitter zouden ze vanuit de VS zelf beheerd zijn, maar meer informatie over wie erachter zit of hoe ze precies te werk gegaan zijn, is niet bekendgemaakt.

Bij de tussentijdse verkiezingen staan plaatsen in het Huis van Afgevaardigden op het spel. Ook wordt er voor zetels in de Senaat gestemd.

In 2016 werd er bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen via miljoenen accounts fake news de wereld ingestuurd.

Meest gelezen