Gitarist Glenn Schwartz (Pacific Gas & Electric - "Are you ready?") overleden

De Amerikaanse gitarist Glenn Schwartz (77) is overleden. Met Pacific Gas & Electric scoorde hij in 1970 de wereldhit "Are you ready?".

Glenn Schwartz was de originele gitarist van de Amerikaanse groep the James Gang uit Cleveland, Ohio. Het was pas na het vertrek van Schwartz én met de intrede van Joe Walsh (later wereldberoemd met onder meer Eagles) dat the James Gang enige bekendheid kreeg.

Toen Schwartz the James Gang verliet in december 1967 en zich in Californië vestigde, voegde hij zich wat later bij Pacific Gas & Electric, een blues-rock groep uit Los Angeles. Met hen scoorde hij in 1970 de wereldhit "Are you ready?".

Toen hij de rock'n roll-levensstijl beu werd, verliet hij deze groep en voegde hij zich bij de All Saved Freak Band, een "gospel-rock" formatie die de muzikale arm was van Church of the Risen Christ, een religieuze sekte uit Ohio geleid door Larry Hill. Schwartz nam vier platen op met deze groep en verliet hen in 1980.

Daarna speelde hij nog in lokale clubs, maar gezondheidsproblemen hielden hem geregeld weg van het podium. Als hij speelde, stond hij als een prediker op het podium, wat ook zijn handelsmerk was. Naar verluidt wist hij met zijn speelstijl zelfs de Hells Angels, een groepering die nochtans niet wordt geassocieerd met enige vorm van Christelijke devotie, te charmeren.

Meest gelezen