Videospeler inladen...

Grote afvalbrand in Vorst geblust

In de Brusselse gemeente Vorst heeft afgelopen nacht een zware brand gewoed in een overslagplaats voor industrieel afval. De Brusselse brandweer is nog bezig met nablussen. Uit voorzorg werd vanochtend gevraagd om in heel Brussel ramen en deuren gesloten te houden. 

De brand ontstond rond 4 uur in Vorst in een overslagplaats van Renewi, in de Humaniteitslaan. De Brusselse brandweer kwam meteen massaal ter plaatse.  Er bleek een afvalberg van kleding, hout en andere rommel in brand te staan. Daartussen zijn geen giftige materialen gevonden. 

Intussen zijn de vlammen geblust en is de brandweer bezig het smeulende afval uit elkaar te trekken en nat te maken om te voorkomen dat de brand opnieuw opflakkert. Die werken zullen nog tot na de middag duren. De brandweer vroeg vanochtend aan de inwoners van het volledige Brusselse Gewest om ramen en deuren gesloten te houden. 

Walter Derieuw, woordvoerder van de brandweer van Brussel, zegt dat er geen gewonden zijn gevallen bij de brand. "Hoe de brand is ontstaan, weten we nog helemaal niet. Het is wel bizar dat het zaterdagavond omstreeks 21.30 uur op hetzelfde terrein ook al gebrand heeft en de brandweer ook al tussenkwam. Het gaat om een gescheiden deel, dus we weten niet of het ene met het andere te maken heeft", aldus woordvoerder Derieuw.

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Videospeler inladen...

Meest gelezen