Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Indian summer krijgt alweer een staartje: morgen nog 19 graden

Vandaag is het een zachte dag en ook morgen worden we verwend met aangename najaarstemperaturen: het kwik zal op sommige plaatsen in het land tot 19 graden klimmen.

Aan de indian summer lijkt dit jaar maar geen einde te komen. Begin deze week gaan we waarschijnlijk net geen 20 graden aantikken, maar mooi weer wordt het alleszins. Vandaag is een mooie en rustige najaarsdag met vrij veel zon, een zwakke wind en maxima tot 16 graden in Vlaanderen.

Morgen wordt het nog een tikkeltje warmer: zonnig met hoge bewolking en maximumtemperaturen tot 19 graden. Dat is erg zacht voor de tijd van het jaar - de gemiddelde maximumtemperatuur in november is 9,5 graden.

In november 1995 werd het op verschillende plaatsen in het land nog warmer. Warmer dan 20 graden zelfs. We krijgen dinsdag dus geen record. Op zich stelt zo'n record trouwens weinig voor, legt weerman Frank Deboosere uit op zijn website.

Woensdagmiddag komt aan het mooie lied toch een zacht eind, met toenemende bewolking vanuit het westen die gevolgd wordt door lichte regen. In het oosten blijft het echter droog tot de avond. De maxima schommelen dan rond 15 graden in het centrum van het land. Donderdagochtend kan er nog hier en daar wat regen vallen, maar meestal blijft het droog, met maxima rond 13 graden.

Meer weer?

Het volledige weerbericht en de uitgebreide voorspellingen voor de komende dagen, kan u lezen op onze weerpagina.

Meest gelezen