(c) dpa-Zentralbild

Weinig incidenten op overwegend "vreedzaam" neonazifeest in Oost-Duitsland

Op een neonazifestival in Ostritz, in het oosten van Duitsland, heeft de politie verschillende misdrijven vastgesteld, maar in het algemeen is alles vreedzaam verlopen. "Vanuit een politieperspectief is zaterdag vreedzaam en zonder relletjes verlopen. Er waren geen opmerkelijke incidenten", zegt een woordvoerder van de politie over het Schild & Zwaardfestival.

Hetzelfde was van toepassing op het vredesfestival dat de inwoners van de stad hadden georganiseerd. Ze protesteerden zo tegen de bijeenkomst van neonazi's.

De politie zegt dat er 700 bezoekers werden geïnspecteerd op de tweede dag van het festival. Daarbij zijn zeven misdrijven vastgesteld, onder meer tegen de wetgeving op explosieven. "Ook zijn drie strafonderzoeken opgestart wegens het tonen van symbolen van een illegale organisatie", zegt de woordvoerder.

Meest gelezen