Nicolas Maeterlinck

Antwerpse diamant zal via internet in China kunnen worden verkocht

De Antwerpse diamantsector zal binnenkort via internet diamanten kunnen verkopen in China. Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) heeft daarover een contract ondertekend in de Chinese havenstad Shanghai. De verdeling zal gebeuren via de Chinese internetgigant Alibaba.

"Diamanten zijn hier in China erg populair", zegt Peeters aan VRT NWS vanuit Shanghai. "Het is heel gebruikelijk dat men bij een huwelijk een diamant krijgt."

Peeters noemt China een belangrijke afzetmarkt voor diamant. Dat Chinese consumenten nu via internet de garantie kunnen krijgen dat het om echte diamant uit Antwerpen gaat, noemt hij nieuw.  Voor bloeddiamant hoeven de Chinezen niet te vrezen. "De Antwerpse certificatie is goed georganiseerd", aldus Kris Peeters.

De minister praat ook nog met Alibaba over mogelijke investeringen door de Chinese Amazon in ons land.

Meest gelezen