http://proxy.handle.net/10648/ab724224-d0b4-102d-bcf8-003048976d84

Coauteur van "Daydream" van Wallace Collection is overleden

Raymond Vincent is overleden. Dat verneemt VRT NWS uit goeie bron. Hij was 1 van de auteurs van "Daydream", de iconische hit van Wallace Collection. Hij was 75.

"Daydream, I fell asleep amid the flowers, for a couple of hours, on a beautiful day." Kinderen van de jaren 60 herkennen in deze verzen meteen het begin van "Daydream", de iconische hit van Wallace Collection uit 1969 (zie video onder).

3 mannen schreven samen aan dit nummer: Sylvain Vanholme, David MacKay en Raymond Vincent. Die laatste is vandaag overleden, verneemt VRT NWS uit goeie bron. Vincent speelde ook viool op de plaat. Hij was 75.

Van "Daydream" zijn destijds 2 miljoen exemplaren verkocht. Het nummer voerde de hitlijsten aan in meer dan 20 landen. Later is het door verschillende muzikanten en groepen gecoverd. Zelf was het deels gebaseerd op "Het zwanenmeer" van Tsjaikovski.

Meest gelezen