Videospeler inladen...

Bram Verbruggen is de nieuwe MNM-weerman: "Er was meteen een klik met Frank"

MNM heeft een nieuwe weerman: Bram Verbruggen zal voortaan afwisselend met Frank Deboosere het weer brengen op de jongerenzender van de VRT. Verbruggen is 31 jaar en voorspelde eerder ook al het weer voor het leger.

Frank Deboosere en Sabine Hagedoren krijgen er met Bram Verbruggen vandaag een nieuwe collega bij. De 31-jarige weerman komt uit Langdorp en zal nu regelmatig op MNM te horen zijn. Afwisselend met Frank zal Bram elke ochtend en namiddag het MNM-weerbericht op maat van jongeren brengen op de radio.

Bram gaat zijn bezigheden als MNM-weerman combineren met zijn huidige job, bij het leger. Verbruggen is namelijk een militair meteoroloog die het weer voorspelt voor piloten, parachutisten en de marine bijvoorbeeld. “Op die manier ben ik in de weer-wereld gerold”, zei Verbruggen vanochtend toen hij door Peter Van de Veire werd voorgesteld aan de MNM-luisteraars.

De eerste keer dat we elkaar ontmoetten, was er meteen een professionele klik met Frank.

Als militair heeft Verbruggen onder andere maanden in Afghanistan gezeten. Op een vliegveld van de NAVO, in Kandahar, maakte hij weersvoorspellingen.  Maar voortaan zal hij het weer én het klimaat ook bevattelijk maken voor de MNM-luisteraar.

Dat laatste heeft hij de afgelopen tijd geleerd door mee te lopen met Frank Deboosere.  "Al wat met het weer voorspellen heeft, kende ik al. Maar hij heeft me leren omgaan met media, goed leren praten en moeilijke dingen gemakkelijk te verwoorden."

 Bram kon het meteen goed met Frank vinden, zei hij vanochtend op MNM. "Wij verstaan elkaar heel goed.  De eerste keer dat we elkaar ontmoetten, was er meteen een professionele klik."  

Bram zal ook online over het weer berichten, op Twitter en Instagram via @meteobram. Daar is bijvoorbeeld al te zien dat Bram het goede voorbeeld van Frank Deboosere volgt door er vaak op uit te trekken met de fiets.

Beluister hier hoe Bram vanochtend op MNM werd voorgesteld door Peter Van de Veire:

Meest gelezen