Video player inladen...

Instorting oude gebouwen in Marseille: al drie doden gevonden onder puin

In Marseille, Frankrijk, zijn al drie lichamen gevonden onder het puin van twee appartementsgebouwen die maandagmiddag zijn ingestort. Vijf tot acht mensen zijn vermist. Minstens een van de ingestorte appartements­gebouwen was onbewoonbaar verklaard. 

De ingestorte gebouwen stonden in het hart van de Zuid-Franse stad Marseille, in het eerste arrondissement. Veel gebouwen daar zijn eeuwenoud en bijzonder slecht onderhouden. De vensters van één van de ingestorte gebouwen waren al een tijdje dichtgetimmerd. Het gebouw was onbewoonbaar verklaard. Twee aanpalende appartementsgebouwen zijn nu ook met instorten bedreigd. 

AFP or licensors

Is het stadsbestuur verantwoordelijk?

"Je moet geen expert zijn om te zien dat deze gebouwen gevaarlijk waren", zeggen veel bewoners. De stad moet haar verantwoordelijk nemen. Het hele eerste arrondissement - met veel gebouwen die al uit de zeventiende eeuw dateren - is aan opfrissing toe. De bewoners zijn vaak huurders of mensen met een erg bescheiden inkomen. Ten minste één van de panden was al een hele tijd geleden onbewoonbaar verklaard. Maar verstevingswerken bleven uit. Officieel mocht er dus niemand wonen, maar het valt niet uit te sluiten dat er toch krakers aanwezig waren. 

De brandweer doorzoekt de ruïnes, op zoek naar overlevenden, maar de werkzaamheden worden bemoeilijkt door hevige regen. De reddingswerkers denken dat ze een week lang dag en nacht zullen werken.

Twee mannen en een vrouw zijn al dood van onder het puin gehaald. Vijf tot acht mensen zouden vermist zijn.

VIDEO: bekijk hieronder het verslag van "Het journaal"

Video player inladen...