Video player inladen...

Ja, het is écht zo ver: de Spice Girls treden weer op. Alleen mevrouw Beckham doet niet mee

Kroniek van een aangekondigde reünie: vandaag maakten de Spice Girls via Facebook bekend dat ze opnieuw zullen optreden. De geruchtenmolen draaide al op volle toeren, maar nu is de tournee officieel. Maar Victoria Beckham - Posh Spice - blijft thuis.

In februari waren de vijf zangeressen al samen gespot, in het bijzijn van hun toenmalige manager Simon Fuller. Dat voedde meteen de speculaties dat een van de meest succesvolle popformaties uit de jaren 90 opnieuw zou samenwerken. Emma Bunton, Geri Halliwell, Victoria Adams, Melanie B(rown) en Melanie C(hisholm) spraken na die bijeenkomst over een toekomst die er "spicy" uitzag. Maar wat er precies stond te gebeuren bleef voer voor de gespecialiseerde pers, tot vandaag 15 uur Britse tijd.

The future is looking spicy

Emma Bunton, Baby Spice

Het is niet de eerste keer dat de Spice Girls opnieuw op het podium staan. Precies 20 jaar geleden, in 1998, verliet Geri Halliwell als eerste de popgroep. De vier overgebleven zangeressen bleven nog optreden tot 2001, daarna stopte het verhaal. Tijdelijk, bleek al in 2007, want toen volgde een korte reünieconcertreeks, en in 2012 waren ze de blikvangers tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen:

Nu kunnen we spreken van een 4/5e reünie, want Victoria - Posh Spice - Beckham bedankt voor de eer. De andere vier - Baby Spice, Ginger Spice, Scary Spice en Sporty Spice - plannen een tournee langs verschillende stadions in Groot-Brittannië vanaf juni 2019. Of er ook een concert in België inzit, is voorlopig onduidelijk. 

Mel B hintte op 31 oktober al op de afwezigheid van Victoria Beckham tijdens deze tournee. Op het Halloweenfeestje van Heidi Klum arriveerde ze verkleed als Posh Spice met de boodschap "Nee, ik ga niet op tournee". Haar vriend, Gary Madatyan, probeerde het nog met de boodschap "alsjeblieft, doe het voor de Spicefans", maar dat heeft niets uitgehaald.

2018 Invision

Victoria Beckham wil zich liever toeleggen op haar modecarrière, al zou ze wel mee verdienen aan deze (halve) reünie. Alles samen krijgen de Spice Girls voor deze tournee naar verluidt een bedrag met minstens 7 nullen.

VIDEO Bekijk hieronder de videoclip van "Stop", een van de grootste successen van de Spice Girls: 

Volg VRT NWS ook via Instagram:

Meest gelezen