Klimaatwetenschapper Jean-Pascal van Ypersele krijgt prijs van de Harvard Club van België

Klimatoloog Jean-Pascal van Ypersele krijgt de leadership-prijs van de Harvard Club of Belgium, een van de grootste alumniverenigingen van Amerikaanse universiteiten in ons land. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de man of vrouw die heeft bijgedragen aan een positieve verandering in ons land.

De Harvard Club of Belgium, een van de grootste alumniverenigingen van Amerikaanse universiteiten in België, heeft zijn leadership-prijs toegekend aan de Belgische klimatoloog Jean-Pascal van Ypersele.

Van Ypersele was van 2008 tot 2015 vicevoorzitter was van het VN-Klimaatpanel IPCC en heeft zo een belangrijke rol gespeeld bij de bewustwording rond klimaatverandering. Sinds begin 2017 maakt hij deel uit van een comité van vijftien VN-experts dat rapporteert rond de vooruitgang bij het behalen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen tegen 2030. Verder is hij wetenschappelijk raadgever van de Belgische delegatie op de klimaatconferenties van de Verenigde Naties.
De leadership-prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon die heeft bijgedragen aan een positieve verandering in België. In het verleden werd de prijs onder meer gewonnen door gewezen IOC-voorzitter Jacques Rogge, zuster Jeanne Devos en voormalig Europees president Herman Van Rompuy.
 

Meest gelezen