AFP or licensors

Negen doden en twintig kinderen vermist na aanval van rebellen in Congo

Rebellen hebben in het oosten van Congo zeker negen mensen gedood bij aanvallen die 's nachts uitgevoerd werden bij de stad Beni, zo hebben lokale autoriteiten zondag gemeld. Meer dan twintig kinderen worden vermist na de bestorming van Oicha en Mangboko door rebellen, zei Donat Kibwana, een hoge functionaris, die de aanvallen toeschreef aan militanten van ADF (Allied Democratic Forces).

Het oosten van Congo, dat al door ebola geteisterd wordt, kampt met aanvallen van talrijke rebellengroepen die vooral vechten voor de grondstoffen in de regio. ADF werd volgens de Verenigde Naties in 1995 opgericht en opereert vanuit het bergachtige grensgebied tussen Congo en Oeganda. De groep wordt ervan beschuldigd duizenden mensen te hebben vermoord, onder wie ook blauwhelmen.

Meest gelezen