Opnieuw gratis soep voor Boomse leerlingen

Alle leerlingen van de lagere scholen in Boom krijgen vanaf deze week weer gratis soep op school. Het is het tweede jaar dat dat gebeurt.

270 liter per week

Vorig jaar was de gratis soep zo'n groot succes, dat het opnieuw georganiseerd wordt. De leerlingen krijgen 1 keer per week gratis soep tijdens de middag. Het buurtrestaurant "de tuin van de kleine chef" maakt de soep, wekelijks bijna 270 liter.

Kansarmoede Boom

De actie komt er niet zomaar. Vorig jaar groeide 38,6 procent van de Boomse kinderen op in kansarmoede. "We betreuren ons cijfer van kansarmoede in Boom", zegt de schepen van sociale zaken Inge De Ridder. "We krijgen signalen van onze scholen dat kinderen aankomen met een leeg of beperkt gevuld brooddoosje. Voor veel kinderen is het een goede en gezonde aanvulling."

Klassieker doet het nog altijd goed

De kinderen leren met de verschillende soepen ook onbekende groenten kennen, "maar tomatensoep blijft veruit de populairste", knipoogt De Ridder.

 

Meest gelezen