Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Oproep zonen Khashoggi: "Het enige wat we nu willen, is onze vader begraven in Saudi-Arabië"

De twee zonen van de vermoorde Saudische journalist Jamal Khashoggi hebben een emotionele oproep gedaan om het lichaam van hun vader terug te krijgen, zodat ze hem kunnen begraven. De twee deden dat op de Amerikaanse zender CNN. Zonder zijn lichaam kan de familie zijn dood niet verwerken, aldus Salah en Abdullah Khashoggi.

De familie wil het lichaam van Khashoggi in Saudi-Arabië begraven. "Ik heb erover gepraat met de Saudische autoriteiten en ik hoop dat het snel gebeurt."

(lees verder onder de tweet met video)

Saudische gezant in VN-Mensenrechtenraad

Het Saudische gerecht onderzoekt de dood van Khashoggi en zal de schuldigen vervolgen. Dat heeft een Saudische gezant voor de Verenigde Naties verklaard aan de VN-Mensenrechtenraad. "Het leiderschap van het land heeft zijn verdriet uitgedrukt voor de moord op burger Jamal Khashoggi", zei Bandar al-Aiban, het hoofd van de Saudische Mensenrechtencommissie in Genève.

Volgens de gezant zijn op bevel van koning Salman "aanklagers gestart met onderzoeken in de zaak om de volledige waarheid te achterhalen en alle beklaagden voor het gerecht te brengen en zij die schuldig worden bevonden, te veroordelen."

Jamal Khashoggi was sinds 2 oktober vermist, na een bezoek aan het Saudische consulaat in Istanbul. Pas meer dan twee weken na de verwijning heeft Saudi-Arabië de dood toegegeven van de criticus van het regime. Verschillende landen hebben al een grondig onderzoek geëist. Het lichaam van de vermoorde Khashoggi is echter nog niet terecht. Volgens de openbaar aanklager in Istanbul is het lichaam in stukken gesneden.

Meest gelezen