Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Overnemer staalfabriek ArcelorMittal in Luik: "Werkzekerheid gegarandeerd"

Liberty House, het Britse bedrijf dat de staalactiviteiten van ArcelorMittal in Luik en Dudelange wil overkopen, heeft werkgarantie geboden en wil in Luik 22 miljoen euro investeren. Dat is gebleken nadat de vakbonden van ArcelorMittal een delegatie van Liberty House hebben ontmoet.

Liberty House liet vrijdag weten dat het van plan is de Luikse staalactiviteiten van ArcelorMittal over te nemen. Het gaat om Ferblatil in Tilleur en de galvanisatielijnen 4 en 5 in Flémalle.

Onder druk van de Europese Commissie moet ArcelorMittal bepaalde activiteiten van de hand doen, omdat het na de overname van het Italiaanse Ilva een monopolie dreigt te krijgen op bepaalde lijnen. Ook in andere landen zette het bedrijf activiteiten in de etalage.

De delegatie van het Britse bedrijf Liberty House liet maandag weten dat ze de werkzekerheid van 731 mensen in Luik en 214 in Dudelange (Luxemburg) belangrijk vindt. Liberty House heeft zelfs de intentie om het personeelsbestand te vergroten.

Voorts wordt er 15 miljoen euro geïnvesteerd om de site operationeel te houden. En het bedrijf wil ook 7 miljoen euro investeren in de site in Tilleur.

Arcelor Mittal heeft nu in ons land nog vestigingen in Gent, Geel en Genk. In totaal werken daar 5.800 mensen.