Staking Bpost gaat door ondanks positief overleg

De vakbonden en de directie van Bpost hebben een open en constructief gesprek achter de rug. Maar toch gaat de aangekondigde staking bij Bpost, van woensdag tot dinsdag, gewoon door. 

De vakbonden en directie hebben vandaag urenlang samengezeten. Volgens de bonden was het een positief gesprek, maar is er niets concreets uit voortgekomen. En daarom leggen ze toch het werk neer, tegen de werkdruk en de besparingen. "Zonder de druk van de voorbije weken, hadden we de uitnodiging voor een gesprek met de directie niet gekregen", zegt Jean-Pierre Nyns van de socialistische vakbond. "Het is de eerste keer dat we op zo'n open manier alle problemen op tafel hebben kunnen leggen. We gaan die druk blijven houden want we willen ook concrete acties zien."

Zonder de druk van voorbije weken, hadden we de uitnodiging voor een gesprek met de directie niet gekregen

Jean-Pierre Nyns, socialistische vakbond ACOD

Directie betreurt acties

Ook de directie van Bpost spreekt van een constructieve sfeer tijdens het overleg. Een aantal belangrijke bezorgdheden zijn besproken geweest, waaronder de werkdruk, de rekrutering van personeel en de wijze waarop de job van postbode en de andere functies op het terrein aantrekkelijker gemaakt kunnen worden. De directie betreurt wel dat de acties, volgens de bonden, te ver gevorderd zijn om ze nog op te schorten.

De staking begint morgenavond om tien uur 's avonds in de vijf sorteercentra van Bpost en loopt tot dinsdag 13 november.

Meest gelezen