Digitaal meldpunt voor everzwijnen in Peer

Vanaf nu is er in Peer een digitaal meldpunt voor everzwijnen. We weten dat de everzwijnen in Limburg steeds vaker toeslaan. En daarom heeft de stad Peer een meldpunt op de gemeentelijke website geïnstalleerd, waar je kan melden dat je een everzwijn gezien hebt of dat je schade geleden hebt.

De Stad Peer werkt samen met de Wildbeheereenheid De Korhaan om de populatie van everzwijnen onder controle te houden. "Door de melding op onze website wordt de stad Peer ingelicht", zegt schepen voor landbouw Raf Nelis. "Maar ook meteen de Wildbeheereenheid De Korhaan, dat is de plaatselijke jachtvereniging. Zij kunnen dan meteen overgaan tot actie en hierdoor verloopt alles veel efficiënter."

Samenwerking

In de toekomst wil de stad Peer samenwerken met de omliggende gemeenten en wildbeheereenheden. "Jagers mogen enkel in hun eigen jachtgebied jagen", gaat Nelis verder. "Als alle samenwerkende gemeenten een gelijkaardig meldpunt hebben, kan de melding onmiddellijk naar alle gemeenten en wildbeheereenheden gaan. Als een everzwijn dan de grens oversteekt, zijn de jagers van die gemeente al op de hoogte en kunnen ze kort op de bal spelen."

Heb je in Peer een everzwijn gespot of schade vastgesteld? Dan kan je dat melden via https://www.peer.be/everzwijnen.

Meest gelezen