Macron woont ook vandaag een herdenking van het einde van WO I bij.

Franse politie pakt zes verdachten op die mogelijk aanslag wilden plegen op Macron

De Franse politie heeft zes verdachten opgepakt die banden zouden hebben met extreemrechts en mogelijk een aanval planden op president Emmanuel Macron. Dat meldt het Franse persagentschap AFP, op basis van niet nader genoemde bronnen dicht bij het gerechtelijk onderzoek.

Volgens de Franse zender BFMTV werden de verdachten aangehouden door antiterrorisme-eenheden van de politie in de departementen Isère, IIle-et-Vilaine en Moselle. De aanhoudingen zouden passen in een onderzoek naar een "terroristische criminele samenzwering".  

Een niet nader genoemde bron dicht bij het onderzoek bevestigt bij het Franse persagentschap AFP in vage bewoordingen dat het gaat om een onderzoek naar een mogelijke "daad van agressie" die gericht was tegen de Franse president Emmanuel Macron.

Meest gelezen