Video player inladen...

Idris Elba is "meest sexy man van 2018": "Mijn moeder gaat heel, heel trots zijn"

De Britse acteur Idris Elba is de meest sexy man van 2018. Dat heeft het magazine People naar jaarlijkse gewoonte beslist. De acteur, bekend van rollen in onder meer "Luther", "The Wire" en "Thor" volgt zo Blake Shelton op. Zijn reactie op zijn overwinning? "Mijn moeder gaat heel, heel trots zijn."

Elke jaar reikt People de Sexiest Man Alive-award uit, ofwel de prijs voor de meest sexy levende man van dat jaar. En dit jaar valt de eer te beurt aan de Britse acteur Idris Elba. Hij volgt daarmee Blake Shelton op. De reactie van Elba toen hij hoorde dat hij gewonnen had? "Ik dacht bij mezelf: "Kom op, dat kan niet. Echt?" Ik keek in de spiegel naar mezelf en ik had iets van: "Yeah, je bent best sexy vandaag. Maar eerlijk gezegd was het gewoon een leuk gevoel. Het was een fijne verrassing - een ego boost." Om dan te vervolgen in "The Tonight Show Starring Jimmy Fallon": "Mijn moeder gaat heel, heel trots zijn."

Vergeet het nummer deze week niet te gaan halen. En wat nog belangrijker is, is jullie stem in de midtermsJullie stem kan een verschil maken

Maar op Twitter had Elba ook een politieke boodschap: "Vergeet het nummer deze week niet te gaan halen", schreef hij. Om te vervolgen: "Wat nog belangrijker is, is jullie stem in de midterms (de tussentijdse Amerikaanse parlementsverkiezingen die vandaag plaatsvinden). Jullie stem kan een verschil maken."

De acteur heeft al verschillende bekende rollen op zijn naam staan. Zo speelde hij John Luther in de gelijknamige politieserie "Luther", een rol waar hij in 2012 een Golden Globe voor kreeg. Nog op zijn palmares? Onder meer Heimdall in de Thor-films, Nelson Mandela in "Mandela: Long Walk to Freedom", en Russell Bell in "The Wire".

De naam van Elba wordt ook regelmatig genoemd als vervanger van Daniel Craig in de James Bond-films. Een gerucht dat hij eerst aanwakkerde, maar in augustus weer de kop indrukte. Toch hopen fans nog steeds dat hij de rol krijgt, zo lezen we op Twitter.

Volg VRT NWS ook via Instagram:

Meest gelezen