Videospeler inladen...

Jean-Michel Jarre: "Festivals als Tomorrowland leunen heel sterk aan bij wat ik lang geleden al deed"

De Franse componist en peetvader van de elektronische muziek Jean-Michel Jarre is dit jaar 70 geworden. In "Van Gils & Gasten" blikt hij terug op zijn lange carrière. Hij heeft het onder meer over het probleem om elektronische muziek voor een publiek te brengen. "In het prille begin was ik ervan overtuigd dat we een soort grammatica moesten vinden om elektronische muziek te brengen door er visuele dingen aan te koppelen", vertelt Jarre. "En als je nu festivals ziet zoals Tomorrowland leunt dat heel sterk aan bij wat ik lang geleden deed." Bekijk hierboven het volledige interview met Jean-Michel Jarre in "Van Gils & Gasten".

VIDEO: op 24 augustus werd Jean-Michel Jarre 70. Bekijk hieronder een verhelderend overzicht van zijn carrière.

Videospeler inladen...

Meest gelezen