Lieven Vermaele wordt algemeen directeur Operaties en Financiën VRT

Lieven Vermaele wordt de nieuwe algemeen directeur Operaties en Financiën bij de VRT. Hij zal over alle afdelingen heen verantwoordelijk zijn voor het inkomsten- en kostenbeleid enerzijds en voor de operationele efficiëntie anderzijds. De raad van bestuur heeft onlangs zijn aanstelling goedgekeurd. 

Vermaele is geen onbekende voor de VRT. Tussen 2000 en 2006 was hij een drijvende kracht in de innovatie en digitalisering van de VRT. Hij bouwde mee aan de partnerships met de telecomoperatoren en aan de beheersovereenkomst in 2006. Tussen 2007 en 2013 was hij directeur Technologie en Innovatie bij de European Broadcasting Union (EBU), de unie van publieke omroepen. 

Met zijn aanstelling is de herschikking van het directiecollege die CEO Paul Lembrechts in maart aankondigde rond. "Ook de publieke omroep moet inspelen op de nieuwe, digitale breuklijnen in de maatschappij", zegt Lembrechts. "Zo wil de VRT, bijvoorbeeld, nieuwe distributievormen zoeken om Vlaanderen optimaal te bedienen met een relevant aanbod van o.a. lokale producties. Tegelijk moet de omroep duurzamer omspringen met de schaars wordende middelen, waarbij de inzet van de juiste middelen voor de juiste kwaliteit voorop staat." 

Het vernieuwde directiecollege van de VRT bestaat voortaan uit 6 leden (in plaats van 7, tot midden maart 2018): Peter Claes (algemeen directeur Media & Productie), Liesbet Vrieleman (algemeen directeur Informatie), Stijn Lehaen (algemeen directeur Technologie en Innovatie), Hans Cockx (algemeen directeur Human Resources) en Lieven Vermaele (algemeen directeur Operaties en Financiën) onder leiding van Paul Lembrechts (CEO). Lieven Vermaele start op 1 januari 2019.

Meest gelezen