Opnieuw agressie in gevangenis Hasselt, cipiers leggen werk neer

De cipiers in de gevangenis van Hasselt hebben het werk weer neergelegd. Ze reageren daarmee op een nieuw geval van agressie vandaag.

"Er is vandaag een zoveelste geval van fysieke agressie geuit naar een personeelslid toe", zegt vakbondsafgevaardigde Serge Pieters van ACV. "Een gedetineerde die op strafcel geplaatst was, maakt gebruik van zijn recht om te bellen naar zijn advocaat. En zonder aanleiding deelt hij een slag uit in het gezicht van een personeelslid. Wij vragen ons af of onze veiligheid wel nog gegarandeerd kan blijven."

Minimale dienstverlening

Er is nu enkel een minimale dienstverlening. Er worden dus wel maaltijden bedeeld, maar er zijn geen wandelingen of anderen activiteiten. Er is geen bezoek mogelijk, ook advocaten kunnen geen contact hebben met hun cliënten. "De gedetineerde is naar een zwaar beveiligde afdeling gebracht, waar het toezicht strenger is", zegt Serge Pieters. De staking zou tot morgen duren.

 

Meest gelezen