Protest tijdens eerste gemeenteraad Kruibeke

Ruim 100 inwoners kwamen voor de gemeenteraad protesteren tegen de coalitievorming in Kruibeke. Ze kwamen uittredend burgemeester Jos Stassen een riem onder het hart steken. Stassen is na de verkiezingen aan de kant gezet.

Na de jongste gemeenteraadsverkiezingen is er in Kruibeke een coalitie gevormd van CD&V, N-VA en 5 overlopers van Denert. Nochtans waren de gesprekken tussen Samen Voor Kruibeke en CD&V al vergevorderd en waren er volgens uittredend burgemeester Jos Stassen  ook afspraken gemaakt met de christendemocraten. Die hebben dan uiteindelijk voor andere partners gekozen en dat viel niet bij iedereen in goede aarde en dat wilden de protesteerders op de gemeenteraad laten zien. Dimitri Van Laere van N-VA wordt de nieuwe burgemeester.  Voor de gemeenteraad spraken de kopstukken van Samen Voor Kruibeke, uittredend burgemeester Jos Stassen en Tina Van Haver, de aanwezige protestvoerders toe vanop de trappen van kasteel Wissekerke. De gemeenteraad begon trouwens met een incident omdat gemeenteraadslid Raf Spinoy (N-VA) vond dat de pers niet mocht filmen. Uiteindelijk liet de CD&V-voorzitter van de gemeenteraad het filmen toe.
 

Meest gelezen