Schouwburg Amsterdam schrapt "avond met Jan Fabre"

De Stadsschouwburg in Amsterdam heeft "An evening with: Jan Fabre" geschrapt. Aanleiding hiervoor zijn de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag aan zijn adres door 20  (ex-)medewerkers en stagiairs van zijn gezelschap. 

"In overleg met Troubleyn, de organisatie van Jan Fabre, is besloten "An evening with: Jan Fabre" op 26 november 2018 voor nu niet door te laten gaan", staat er op de website van de Stadsschouwburg. "Dit naar aanleiding van de open brief van 12 september die veel teweeg heeft gebracht. Zowel binnen Troubleyn als binnen de sector."

"An evening with..." is een reeks waarin kunstenaars vertellen over hun werk. Voor deze editie was Jan Fabre uitgenodigd, "een artistiek fenomeen met vele gezichten". Hij zou in Amsterdam vertellen over zijn inspiratiebronnen en persoonlijke voorbeelden. Wie al een ticket had, krijgt zijn geld terug. 

Het parket van de arbeidsauditeur van Antwerpen opende midden september een onderzoek naar aanleiding van de open brief. Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open VLD) zei toen dat hij het juridisch onderzoek naar Fabre zou afwachten alvorens met zijn administratie een onderzoek te starten.

Meest gelezen