Ian (5) verdeelt zijn speelgoed over kindergraven: "Hij vroeg zich af waarom die kindjes geen speelgoed hadden"

De vijfjarige Ian bezocht samen met zijn mama het kerkhof in Hasselt en vroeg zich af waarom die gestorven kindjes geen speelgoed hebben. Hij bracht daar al snel verandering in.

Elke paar maanden moet Ian zijn speelgoedkast eens goed opruimen en moet hij spulletjes geven aan kinderen die het niet zo breed hebben. De keuze aan wie hij het geeft ligt bij hem. Mama Shahila Champagne: “We liepen rond op een kerkhof en hij vroeg me elke keer waarom die kinderen geen speelgoed hebben.”

Toen er weer een zak vol speelgoed klaar stond moest Ian niet lang nadenken waar het speelgoed naartoe moest. Hij trok samen met zijn moeder naar het kerkhof van Hasselt en koos heel zorgvuldig de graven uit. Op het graf van een meisje zette hij een teddybeer, op dat van een baby was het maar een klein autootje en voor de oudere kinderen die er begraven liggen had hij een groter stuk speelgoed. Ian Bielen: “Die kinderen hadden geen speelgoed en die moeten ook kunnen spelen. De meisjes krijgen van mij een knuffelbeer en de jongens een auto.”

Boodschap

Shahila Champagne: “Elke keer dat hij moet opruimen praat ik met hem erover wat hij ermee wil doen. We zoeken dan samen een adres van een organisatie die het goed meent met kinderen. Ik wil hem hiermee een boodschap geven, want er zijn kinderen die het niet goed hebben.”

Meest gelezen