Video player inladen...

Voetbalschandaal: Marc Coucke en Pierre François geven straks uitleg in parlement

Straks komen Marc Coucke en Pierre François van de Pro League uitleg geven in de kamercommissie Financiën over het voetbalschandaal. Peter Vanvelthoven (SP.A) hoopt vooral te weten te komen hoe het zover is kunnen komen. "Ik ben vooral nieuwsgierig waarom er niks mee gedaan is."

Het grote onderzoek naar fraude in de Belgische voetbalwereld blijft voortdeinzen. Straks komen Marc Couke en Pierre François, de voorzitter en de directeur van de Pro League, uitleg geven in het parlement over het voetbalschandaal. Peter Vanvelthoven (SP.A) zit in die commissie en heeft in "De Ochtend" al even vooruitgeblikt. 

"Ze komen ongetwijfeld met een aantal voorstellen om een aantal uitwassen van het vele geld in de voetbalwereld aan te pakken. Daar ben ik nieuwsgierig naar. Maar ook vooral naar hoe het zover is kunnen komen. Beide personen hebben in de krant al gesproken over wantoestanden, over de té grote rol van makelaars. Waarom is daar niks aan gedaan? Nu het bij het gerecht gekomen is, is plots iedereen verontwaardigd. Dat is raar."

Hij vindt niet dat de commissie voor haar beurt spreekt. "We moeten niet verder wachten op het onderzoek. Het is niet meer verdedigbaar dat verplegers of onderwijzers een veel groter deel van hun loon afgeven aan fiscale bijdragen dan voetballers. Die gunstregimes moeten afgeschaft worden, die ongelijkheid daar moeten we vanaf."

VIDEO: bekijk hieronder de reportage van "Terzake" over het bezoek van Marc Coucke aan het parlement

Video player inladen...

Meest gelezen