The Van Jets stoppen ermee: "We wilden altijd stoppen op een hoogtepunt"

De Belgische rockband The Van Jets stopt ermee. Dat hebben de bandleden zelf bekendgemaakt op Studio Brussel. Op 31 oktober 2019 is er nog een afscheidsconcert in de Ancienne Belgique in Brussel.

The Van Jets werden gelanceerd na hun winst in Humo's Rock Rally in 2004.  Ze stonden in de loop van de jaren meermaals op Rock Werchter en Pukkelpop. Vandaag kwamen ze naar Studio Brussel met "groot nieuws".

"Binnen ongeveer exact 1 jaar, spelen we een heel speciaal concert in de AB", begon zanger Johannes Verschaeve de aankondiging van hun grote nieuws vanochtend op Studio Brussel. "En dat zal de laatste keer zijn dat we optreden als The Van Jets."

"We wilden altijd stoppen op een hoogtepunt. Wij zijn een vriendenclub, ik speel met mijn broer in de band en ook de rest van de leden zijn maten. Wij willen nooit van bezetting veranderen omdat het nooit meer The Van Jets zouden zijn en onze levens worden almaar drukker en drukker en het wordt alsmaar moeilijker om datzelfde niveau te halen en om er genoeg tijd in te steken. We waren niet de band die per se door wilde doen, ondanks alles. We vonden nu, na vijf platen, een goed moment om te stoppen."

Meest gelezen