Toch geen milieusticker in Maastricht

Het milieuvignet in Maastricht zal er dan toch niet komen. De Nederlandse regering wil in heel Nederland dezelfde regeling in milieuzones. Niet met stickers, maar met camera's die nummerplaten herkennen.

De gemeenteraad in Maastricht besloot eerder dit jaar om oude benzine- en dieselauto's te weren uit de binnenstad en wou daarom een milieusticker invoeren, net zoals in Duitsland. Maar de Nederlandse overheid wil graag een uniforme regelgeving voor milieuzones: niet met stickers, maar met cameratoezicht. Gevolg is dat de milieuzone in Maastricht er dus nog niet zal komen in 2019, maar een jaar wordt uitgesteld.

Uitstel

"Om met camera's te werken hebben we meer voorbereidingstijd nodig", zegt wethouder Gert-Jan Krabbendam. "De grote uitdaging is om de buitenlandse bezoekers te screenen en daarnaast moeten ook de verkeersborden aangepast worden." Staatssecretaris Stientje van Veldhoven is daarover in gesprek met België en Duitsland. "Maar we hopen te starten op 1 januari 2020."

Meest gelezen