Archiefbeeld: Stevie Nicks, John McVie, Christine McVie, Lindsey Buckingham (die intussen ontslagen is) en Mick Fleetwood.
2018 Invision

Werchter Boutique heeft headliner beet: Fleetwood Mac

Werchter Boutique, het dagfestival dat op zaterdag 8 juni plaatsvindt, heeft een eerste topnaam gelost. Fleetwood Mac wordt een van de headliners.

Fleetwood Mac trekt komende zomer door Europa in een nieuwe formatie: Mick Fleetwood, John McVie, Stevie Nicks, Christine McVie en nieuwkomers Mike Campbell (Heartbreakers) en Neil Finn (Crowded House). Ook Werchter Boutique wordt op 8 juni een van de haltes.

De Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac bestaat al sinds 1967, met wisselende bezettingen. De bekendste hits stammen uit de jaren 70 en 80: onder meer "Go your own way", "Dreams" en "Little Lies" zijn in het collectieve geheugen gegrift. Wereldwijd heeft de band al meer dan 100 miljoen albums verkocht.

Eerder dit jaar werd gitarist en hitschrijver Lindsey Buckingham (69) uit de band gezet. Hij is daar intussen een rechtszaak over gestart. Hij zegt dat hij 14 miljoen dollar aan inkomsten van de nakende tournee verliest door het ontslag. 

Meer namen zullen volgens de organisatie van Werchter Boutique binnenkort aan de line-up worden toegevoegd. De ticketverkoop start op vrijdag 9 november om 10 uur 's ochtends. 

Meest gelezen