Oplossing gevonden voor passagiers Brussels Airlines die sinds zondagnamiddag vastzitten in Tel Aviv 

Er is een oplossing gevonden voor de 140 passagiers van Brussels Airlines die sinds zondagnamiddag vastzitten in Tel Aviv in Israël. Alle reizigers krijgen een plaats op andere vluchten, laat Brussels Airlines weten. De reizigers hadden normaal gezien zondagavond in Brussel moeten aankomen, maar hun vliegtuig kampte met technische problemen. Het gaat om het zogenoemde Magritte-vliegtuig, een airbus die beschilderd is met werken van de Belgische surrealist René Magritte. 

Al sinds zondagnamiddag zitten 140 passagiers van Brussels Airlines vast in Tel Aviv in Israël. Onder hen ook 30 docenten van de Antwerpse AP Hogeschool. "Start je dag" belde één van hen.

"De communicatie hier loopt helemaal mank. Ik kan u verzekeren dat dit een heel mooie case-study is", zegt docent communicatie Dirk Hye ietwat ironisch. "Wij zijn urenlang aan het lijntje gehouden. We weten niet wat er gebeurt of wat de reden van het defect was."

Nochtans zag alles er zondag goed uit. De passagiers zaten klaar in het vliegtuig van Brussels Airlines om te vertrekken. "Plots meldde de piloot dat er een mechanisch defect was", zegt Dirk. "Ons vliegtuig reed terug naar het luchthavengebouw en wij zijn dan ondergebracht in verschillende hotels in Tel Aviv. Gisteren (maandag nvdr.) stonden we opnieuw op de luchthaven om naar Brussel te vliegen maar ook die vlucht werd zonder reden geschrapt. Voor een aantal kinderen kwam die boodschap hard aan", zegt Dirk Hye.

Geen les?

Wat zijn de gevolgen voor de lessen aan de AP Hogeschool? "De studenten op het thuisfront zijn wél goed op de hoogte gebracht en de lessen die niet kunnen doorgaan, zullen we de komende weken inhalen", verzekert Dirk. Maar de vraag blijft: wanneer geraken ze thuis? "Zopas hebben we gehoord dat we rond de middag opnieuw naar de luchthaven worden gebracht. Daar zullen we verspreid worden over verschillende vluchten naar Europese steden. Maar wanneer we dan terug in Antwerpen zijn, dat durf ik echt niet zeggen."

Meest gelezen