20-jarige Zweed gelinkt aan moord op Mechelse vrouw

In de moordzaak van een 58-jarige Duitse vrouw in Mechelen hebben speurders een mogelijke dader in het vizier. Het gaat om een 20-jarige Zweed die opgepakt is door de Franse politie. De jongeman werd internationaal gezocht, omdat hij verdacht wordt van een moord in de Noorse hoofdstad Oslo. De Zweed wordt nu dus ook gelinkt aan de moord in Mechelen.

Op 24 oktober werd het levenloze lichaam aangetroffen van een 58-jarige vrouw in haar flat in hartje Mechelen. Ze was met messteken om het leven gebracht. Uit de autopsie  bleek dat de vrouw drie dagen eerder al vermoord was. 

Noors spoor

Een week eerder was er in de Noorse hoofdstad een gelijkaardige, brutale moord gebeurd. Via camerabeelden kwamen speurders daar een verdachte op het spoor: een 20-jarige Zweed. Hij werd internationaal opgespoord en kon eind deze maand ingerekend worden door de Franse politie. Dat gebeurde precies één dag voordat het lichaam van de vrouw in Mechelen ontdekt werd.

Aan de hand van telefoniegegevens kwamen de speurders bij ons te weten dat de jongeman in Mechelen langs is geweest op het tijdstip dat de vrouw vermoord werd. Bedoeling is nu om hem te gaan verhoren in Frankrijk en ook DNA-stalen af te nemen. Voor de moord in Mechelen is de jonge Zweed op dit ogenblik nog niet in verdenking gesteld. 

Meest gelezen