Video player inladen...

Leerlingen vrijgelaten door ontvoerders in Kameroen

Na ruim twee dagen onderhandelen zijn de 78 leerlingen van een school nabij Bamenda in het noordwesten van Kameroen, opnieuw vrijgelaten, samen met de chauffeur. Dat heeft de minister van  Communicatie van Kameroen gezegd. Drie leerkrachten zouden nog worden gegijzeld. 

De priester die drie dagen onderhandelde met de rebellen, bracht het goede nieuws. Het werd daarna bevestigd door de minister van Communicatie van Kameroen.

De leerlingen waren zondagavond ontvoerd, toen separatistische rebellen hun protestantse school in Nkwen binnenviel. Daar zaten 700 leerlingen, tussen 10 en 19 jaar oud. 78 scholieren, hun chauffeur, de directeur en twee leerkrachten werden meegenomen. In een video lieten de ontvoerders de leerlingen zelf aan het woord. Ze vertelden dat de "Amba Boys" hen hadden meegenomen. 

Die rebellen willen een onafhankelijke staat "Ambazonië" stichten in het noord- en zuidwesten van Kameroen. Het is de enige Engelstalige regio van het land. De ontvoerders eisten dat de school gesloten wordt. Ze zeggen dat het schoolsysteem de Engelssprekenden onderdrukt en willen daarom een boycot van de scholen.

Er is nog geen duidelijkheid over het lot van de directeur en twee leerkrachten van de school. 

Meest gelezen