Mini-moestuintjes uitgedeeld in Brusselse scholen 

Er worden vandaag klasbakken uitgedeeld aan leerlingen van meer dan 200 Nederlandstalige Brusselse scholen. Die klasbakken zijn eigenlijk mini-moestuinen die op de speelplaats of in de klas gezet kunnen worden.

De kinderen van basisschool 't Overbeek in Ganshoren kregen vandaag als eerste enkele klasbakken. In de bakken kunnen ze zelf groenten, kruiden of fruit telen. 

Brussels minister Guy Vanhengel is de mini-moestuinen komen leveren. Hij wil leerlingen op een speelse manier laten kennismaken met ecologie en duurzaamheid. Als de kinderen hun eigen moestuin aanleggen, kunnen ze van dichtbij zien hoe alles groeit en bloeit. En zo kunnen ze ook beter inschatten wat er nodig is als je groeten en fruit wil oogsten. In totaal worden 900 van die klasbakken uitgedeeld aan scholen in Brussel.

Meest gelezen